MP3

Muziek downloaden

is nu helemaal gratis met de beste

software

programma's van nu. Zoeken naar downloads gaat hier makkelijk en snel. Download met onze top download software helemaal gratis. Dus zoek snel een muziek download software programma en ga snel gratis muziek downloaden.
muziek downloaden

Mp3 speler, geluidskwaliteit en bitrate van mp3

Maar wat is nou MP3?

Over het algemeen wordt de term MP3 gebruikt als afkorting voor muziek die je van het internet kunt downloaden. MP3 is een muziekbestand dat gecodeerd is met behulp van de MPEG-1 Layer 3 codec. De eerste MP3 komt uit 1994.

MP3 speler

MP3 onderscheidt zich van andere formaten doordat het de bestandsgrootte van een muziekbestand 10 tot 15 keer verkleint. Dit doet de codec door het weglaten van deeltjes muziek die het menselijk oor toch niet hoort.

Zo haalt MP3 delen rondom een harde toon ligt weg, omdat het menselijk oor die tonen toch niet hoort. De MP3 is ontworpen door een groep Duitse onderzoekers. Een Duitser ontving voor het ontwikkelen van MP3 een wetenschappelijke prijs in Duitsland.

Hoe zit het met de geluidskwaliteit MP3?

Een groot nadeel van MP3 is dat de kwaliteit van de muziek die je op een cd brand een stuk minder is. Daarom klinken mp3 bestanden als je ze goed beluistert net iets minder goed dan het origineel. Deze verschillen tussen mp3 bestanden en muziek bestanden van een audio cd zijn echter zo klein dat maar weinig mensen ze horen. Hoe vaker je de muziekbestanden naar mp3 bestanden omzet wordt het kwaliteitsverschil hoorbaar.

Het is ook mogelijk om muziek naar mp3 om te zetten zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. Dit noem je lossless comprimeren. Er in elk stukje van het mp3 bestand een volume aangegeven. Door dat volume achteraf te wijzigen kan de kwaliteit van het mp3 bestand weer worden teruggebracht naar de originele geluidskwaliteit.

Bitrate en Mp3

Als je toch echt beste kwaliteit MP3 bestanden wilt maken van je muziek cd's dan is het aan te raden een bitrate van tenminste 192kbps te gebruiken. Je krijgt dan muziekbestanden die van perfecte kwaliteit zijn die je op mp3 speler kunt afspelen zonder dat je kwaliteitsverschil hoort (en dat is toch wat we allemaal wel willen). Wil je zeker zijn van je zaak dan kun je zelfs kiezen voor een bitrate van 256 kilobit per seconde maar dan ben je wel een hele kritische beluisteraar van muziek.

Bij deze bitrate is het MP3 bestand van zo'n hoge kwaliteit dat je het verschil met het originele muziekbestand niet hoort. MP3 bestanden kun je maken met bitrates die altijd een veelvoud zijn van 32. Hoe hoger de bitrates des te beter de kwaliteit. Een standaard mp3 bestand wordt op 128 kilobit gecodeerd en is dan 11 keer zo klein als het originele bestand in .wav formaat (geript van cd). Als je mp3 bestanden

Mp3 download programma's.
1 Spotnet
2 uTorrent
3 eMule
4 Kazaa
5 Bearshare

Mp3 uitleg van muzieksneldownloaden.nl